TKZS - TKZSCS - Túlnyomáskibocsátó zsaluk

TKZS

Túlnyomáskibocsátó zsalu. Keret horganyzott acéllemezbőlTKZSCS. Lamellák automatikus mozgatással, alumínium profilból, gumitömítés nélkül. Csapágyazás műanyag vagy bronz. Csatornaközi / csatorna végébe építhető kivitel. Befalazókerettel vagy befalazókeret nélkül.

Típus: TKZS (csatornavég vagy homlokzati) vagy TKZSCS (csatornaközi)

Kivitel:

ŸSpeciális, horganyzott keretprofilból és alumínium lamellákból áll. A keretprofil és a lamellák közti kapcsolatot alaphelyzetben acél és műanyag alkatrészek biztosítják, de külön igény esetén a műanyag alkatrészek kiválthatók bronzra is.

ŸKészülhet csatorna végébe és csatorna közé építhető kivitelben egyaránt.

ŸOpcióként kérhető a termék gyári RAL színfestése is.

Beépítés:

ŸA csatorna végébe építhető zsaluk a speciális keretprofilnak köszönhetően légcsatornába, valamint homlokzati beépítésre is alkalmasak.

A csatorna közé építhető kivitel esetén a ház, saját anyagos kihajtása lehetővé teszi a légcsatornaprofillal ellátott csatornákhoz való csatlakozást. A csatlakozó peremek mérete szabványos, készülhet 22-30-as légcsatornaprofilhoz egyaránt.

Tartozékok:

Külön megrendelésre a termék készülhet befalazó kerettel, melynek anyaga 30x30x3mm szögacél, befalazó karmokkal, kétszeri alapmázolással.

Méretezés:

A csatorna végébe építhető kivitel esetén a befogadó méretnek mindkét irányban a zsalu méreténél 15mm-rel nagyobbnak kell lenni. Rendeléskor a megadott méreteket, minden esetben zsaluméretként kezeljük.

A csatorna közé építhető kivitel esetén a csatlakozó peremek nagysága (ha azt külön nem kérik) mindig a csatorna mérethez tartozó, a szabványnak megfelelő méretű, légcsatornaprofilhoz illő kialakítású.

A rendeléskor megadott méreteket minden esetben légcsatorna méretként kezeljük.

A TKZS és TKZSCS osztás nélkül az „A” oldalon max. 1000 mm-ig, a „B” oldalon max. 5000mm-ig gyártható.

Külön megrendelésre a fenti méreteknél kisebb zsalu is készíthető osztott kivitelben.

ŸTKZS-2 TKZSCS-2

ŸLetöltés pdf formátumban