Padlókonvektorok

Szerelési útmutató

         

Különleges kialakítású, hegesztett bordáscső alkalmazásával készül az Air-Technik PK típusjelű padlóradiátora.
A teljes mértékben acél anyagú hőleadócső bordázata hegesztett kötésekkel csatlakozik a magcsőre. A lamellázat kialakítása gondoskodik a turbulens légáramlásról a hőleadó mentén. A hegesztett kötésnek köszönhetően a berendezés kalorikus teljesítménye nem romlik az állandó hőtágulás következtében. A robusztus kivitel előnye a könnyű tisztíthatóság. A lamellázat pedig nem deformálódik el.
Az alkalmazott anyagok és a masszív kialakítás lehetővé teszi a készülék egyszerű karbantartását. A nagy lamella távolságú bordák között a padlókonvektorba hulló szennyeződések nem rakódnak le, a hőteljesítmény nem romlik.

A padlókonvektor egy- ill. kétsoros kivitelben készül. Mindkét esetben gravitációs üzemű a készülék.
A kimagaslóan nagy hőteljesítményű csőnek köszönhetően már az egysoros padlókonvektor hőleadása is meghaladja a 290W/m-t (80 ºC közepes hőmérsékletű fűtővíz és 20ºC szobahőmérséklet mellett alu rácsozattal), a dupla soros kivitel hőleadása ugyanilyen körülményeknél 400W/m.
A berendezés szakhatóság által bevizsgált!
ÉMI engedély száma: A-294/2006

Az alkalmazott padlórács rozsdamentes acél perforált lemezből, különleges kivitelű kiváló légáteresztő képességű natur elox aluminium profilból, vagy exkluziv megjelenésű fa (Hibamentes bükk alapanyagú lécekből készül – feltekerhető kivitelben) rácsozatból készül.

A készülék ház szerkezetét horganyzott acélból gyártják esztétikai festést kap, de egyedi igény szerint rozsdamentes acélból is rendelhető vízelvezető csonk lehetőséggel. A doboz felső (látható) éle minden esetben rozsdamentes acél. Az Air-Technik PK padlóradiátor gyártási hossza diszkrét léptékű: 1000-1250-1500-1750-2000mm lehet. Természetesen van mód a padlóradiátorok sorolására (egymás melletti beépítésére). Alapkivitelben a készülék belső felülete matt fekete, azonban egyéni kívánságra a RAL színskála szerinti színben, porfestett kivitelben is rendelhető.

A készülék oldalsó bekötésnél sarok torló szeleppel szállított, míg a készülék végeinél történő vízoldali bekötésnél egyenes ½” szeleppel szerelvényezett.